torstai 10. lokakuuta 2019

281. Sateenkaarivärejä lautaselle!

Ympäristötekoni 281/365
9.10.2019


Sateenkaaren värit - violetti, sininen, vihreä, keltainen, oranssi ja punainen - niitä voi kerätä lautaselle vihanneksina. Mitä enemmän eri värejä asettelee lautaselle, sitä kauniinpi lautasesta tulee ja se heijastelee myös syöjän sisimmän kauneuteen. Kukin väri edustaa tiettyjä aktiivisia polyfenoleja (ne ovat mm. kasveissa, marjoissa ja vihanneksissa olevia bioaktiivisia aineita, joilla on suuri vaikutus sydän ja verisuonitautien ehkäisyssä).
Näitä vihanneksia kannattaa lautaselle laittaa, ei tietankään kaikkia kerralla, mutta valinnan varaa on! Sinisen sinistä en keksinyt - ehkä ruiskaunokin kukkasilla voisi lautasen koristaa!
Ovat aakkosjärjestyksessä
- Fenkoli  (vihreä)
- Ituja ( vihreä)
- Kaalit; valkokaali, punakaali, kukkakaali, lehtikaali ( violetti ja vihreä)
- kesäkurpitsa  (vihreä)
- Kurkku (vihreä)
- Munakoiso
- Nokkonen ( vihreä)
- Paprika (punainen, oranssi, keltainen, vihreä)
- Parsa (vihreä)
- Parsakaali (vihreä)
- Pinaatti (vihreä)
- Punajuuri (violetti, punainen)
- Salaatit.. rucola, jäävuori, vuonankaali... (vihreä
- Selleri; juuri- ja varsiselleri
- Sipulit ; punasipuli, keltasipuli, purjo (punainen, vihreä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!