sunnuntai 1. joulukuuta 2019

334. Lahjojen antaminen ja saaminen!

Ympäristötekoni 334/365
1.12.2019

Lahjojen antamisella on vanha perinne aina raamatunhistoriasta saakka, jolloin tietäjät toivat Jeesukselle lahjoja! Lahjat kuuluvat myös useaan eri kulttuuriin ja  niitä annetaan mm. eri kulttuurien kohtaamisessa, lapsen syntymän yhteydessä,  syntymäpäivillä, tupaantuliaisissa ja kastetilaisuudessa jne..jne..

Lahjojen määrä on lisääntynyt ajatellen vaikkapa jouluja ja syntymäpäiviä. Lapsuudessani sain  yhden  tai kaksi lahjaa, joista toinen ainakin oli äidin  neuloma  myssy, sukat tai lapaset.

Lapseni saattoivat saada jouluna lahjoja aikamoisen määrän. Muistan, mikä määrä lahjapaperia ja muovinauhaa niissä tuli, muovipussillinen tai jopa toinenkin,  yritin ottaa talteen seuraavaa vuotta varten parhaimmat ja sileimmät lahjapaperit ja -nauhat. Tavaran määrä lisääntyi vuosi vuodelta ja niin myös pakkausjätteen määrä.

Olen jo useamman vuoden ajan ilmoittanut lähipiirille, että minulla on kaikkea - en halua mitään erityistä lahjaa! Jos joku välttämättä haluaa antaa jotain - se olisi kuntosalilahjakortti, elokuva- tai teatterilahjakortti, tukilahjoitus johonkin tms.

Kysyn myös itse, mitä lahjan saaja tarvitsee ja josta on hänelle iloa tai hyötyä. Turha ostaa ostamisen vuoksi, koska ne jää kaappeihin ja hyllyille tai ne laitetaan roskiin käyttämättömänä.

Annan lahjaksi tänäkin vuonna itsetehtyjä sukkia, lapasia, leivonnaisia, ompeluksia ja vaatteita, joilla on käyttöä varsinkin lapsilla.

Nykyisin on myös hienoa, jos lahja kääritään vaikkapa vanhaan pakkauspaperiin tai sanomalehteen. Sen voi kääriä kiinni vaikkapa japanilaisittain kangassuikaleella tai villalangalla Jos on ompelutaitoinen, voi ommella itse kankaisia lahjapusseja-/kasseja 

3 kommenttia:

 1. Harmi, että löysin sun blogin näin lopussa vuotta. Täytyy joululomalla lukea sinun jokainen ympärisötekosi. Mahtavaa sinä :)

  VastaaPoista
 2. Harkittu lahja on ihana saada.
  Kun lahjan antaja on oivaltanut jotakin erityistä.
  Arvostan kaikkia saamiani lahjoja, mutta ne, joissa on ajatus mukana, koskettavat lämpimästi.
  Lahja voi olla kaunis sana, ele, kutsu kylään.
  Se voi olla luettu kirja, joka laitetaan kiertoon.
  Hartiahieronta.
  Lahja voi olla sekin, ettei anna lahjaa. Että turhien lahjojen antaminen lopetetaan.
  Toiset tykkäävät antaa lahjoja enemmän kuin toiset. Ei tuomita ketään!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!