maanantai 2. joulukuuta 2019

335.Omatekoinen kauramaito!

Ympäristöteko 335/365
2.12.2019

Omatekoinen kauramaito
Suomalaisissa kaupoissa myynnissä olevat kauramaidot ovat yleensä valmistettu Ruotsissa. Aito Luomu Kaurajuoma on valmistettu suomalaisesta kaurasta 14%, mutta --- Ruotsissa. Yhden litran hinta on aika arvokasta ostaa, joten...

Löysin ohjeen Kaurajuoman valmistamiseen:
  • 1 litra vettä
  • n. 1,5, dl kaurahiutaleita (luomua)
  • ripaus suolaa
  • mausteita, vaniljaa, mantelia, kaakaota, kurkumaa - tarvittaessa

Laitoin noin puoli litraa vettä tehosekoittimeen ja vajaan desin Luomu Kaurahiutaleita. Mausteista
laitoin ripauksen suolaa ja ruokosokeria sekä vähän vaniljaa. Sekoitin reilun minuutin verran. Siiviloin juoman keittiöharson ( vanha valoverhon pala käy hyvin ) läpi ja kaadoin valmiin juoman kannuun.
Jäljelle jäävän  kauran voi laittaa  puuroon tai sämpylätaikinaan tai syödä saman tien!
Kauramaito oli todella hyvänmakuista - aitoa juomaa, ei sivumakuja! Se säilyy jääkaapissa noin 5 vrk. Eipä enää tarvitse ostaa kallista ruotsalaista kauramaitoa!
Kauramaitoa käytän sellaisenaan juomana, puurojen keittämiseen ja leivonnaisiin maidon sijaan. Myös kahviin se sopii erittäin hyvin.


Tämäkin valmistetaan Ruotsissa suomalaisesta luomukaurasta ja rypsiöljystä!

1 kommentti:

  1. Vau! Hienoa. Ei olisi ikinä tullut mieleenkään, että näin helposti voi kauramaitoa itsekin tehdä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!